Колишній прем’єр-міністр Білорусі покинув країну через побоювання за своє життя

Колишній прем’єр-міністр Білорусі покинув країну через побоювання за своє життя

Жанна Румас, дружина колишнього прем’єр-міністра Білорусі Сергія Румаса, в інтерв’ю порталу Tut.by заявила, що політик покинув країну.

Вона не пояснила причину його від’їзду. У свою чергу, джерела видання розповіли, що колишній прем’єр міг покинути республіку через побоювання за свою свободу та життя. У Слідчому комітеті і КДБ інформацію не прокоментували.

За даними співрозмовників порталу, 3 лютого до правоохоронних органів були викликані кілька топ-менеджерів Білагропромбанку і представники комерційних структур.

«Мова йде про якісь корупційні справи», – вказали джерела і відзначили, що ці справи безпосередньо стосуються Румаса. Від будь-яких подальших пояснень співрозмовники відмовилися.

Сергій Румас очолив Белагропромбанк в 2005 році і залишався на цій посаді понад десять років. З 2012 по 2018 рік він також був головою правління Банку розвитку, а з 2018 по 2020 рік обіймав посаду прем’єр-міністра республіки.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко відправив уряд Румаса у відставку 3 червня. Новим главою кабміну він призначив голову Державного військово-промислового комітету Романа Головченко. Колишній прем’єр не увійшов до складу нового уряду. «Великих претензій немає, але людина хоче займатися бізнесом. Я вітаю!” – пояснив глава держави.

Поділитись