Колишній лідер бойовиків на Донбасі заявив, що Білорусь буде розорена

Колишній лідер бойовиків на Донбасі заявив, що Білорусь буде розорена

Нинішня доля Білорусі міцно прив’язана до долі Росії – якщо з Москви перестануть йти субсидії, Мінськ дуже швидко прийде в занепад.

Про це в ефірі інтернет-каналу «Рой ТВ» заявив колишній міністр оборони так званої ДНР Ігор Стрєлков.

«Прямі та непрямі субсидії Білорусі, які йдуть десятки років, вони фактично створили умови для білоруської стабільності, білоруського економічного дива, коли республіка відносно мало заробляючи, проте могла собі дозволити досить широкі соціальні гарантії для населення …

Якщо Москва, враховуючи, що в Москві в самій все не слава богу з економікою, з фінансами, якщо Москва відрубає це фінансування з будь-яких причин, якщо Москва, тим більше, піде на поводу у Заходу, який зараз накладе дуже жорсткі санкції і не змусить купувати білоруські товари, які у нас, до речі, дуже конкурентоспроможні і добре купуються, то так, це буде розорення Білорусії. А що буде з Білоруссю після Лукашенко, я вже говорив про це не один раз, і ще раз повторю – давно, коли майже рік тому почалися масові бунти в Білорусії і Лукашенко зробив певні дії, я сказав, що хочемо ми цього чи не хочемо, тепер доля Білорусії міцно прив’язана до долі Російської Федерації», – заявив Стрільців.

На його думку, в разі, якщо Білорусь здійснить розворот в бік Європи, її чекає міграційний криза і заселення вихідцями з арабських країн.

«Білорусь, як частина російського народу в Албанію чи не перетвориться ніколи, принаймні, поки в неї не завезуть достатню кількість тих же мігрантів з країн арабського Магрибу та з Африки, ісламських. Але це загальна доля всієї Європи. Приєднавшись до Європи, білоруси отримають це все в найвищому ступені», – резюмував Стрільців.

Поділитись