КНДР знімає гучномовці на кордоні з Південною Кореєю

КНДР знімає гучномовці на кордоні з Південною Кореєю

КНДР демонтує десятки встановлених гучномовців на кордоні з Республікою Корея. Про це повідомило агентство Yonhap.

“Близько десяти недавно встановлених гучномовців були зняті”, – наводить агентство слова джерела.

Раніше Центральне телеграфне агентство Кореї (ЦТАК) повідомило, що голова Держради КНДР Кім Чен Ин відклав реалізацію плану щодо здійснення військових дій, спрямованих проти Республіки Корея. Відповідне рішення він прийняв на попередньому засіданні 5-ї сесії Центральної військової комісії (ЦВК) Трудової партії Кореї (ТПК) 7-го скликання, що пройшов у форматі відеоконференції.

Раніше агентство Yonhap з посиланням на військові джерела інформувало про встановлення близько 20 гучномовців на кордоні з Південною Кореєю в демілітаризованій зоні, демонтованих в 2018 році відповідно до домовленостей з Сеулом про деескалацію напруженості.

Минулого тижня КНДР підірвала міжкорейський офіс зв’язку в Кесоні, заявивши, що це відповідна міра на поширення пропагандистських листівок південнокорейцями. Потім КНДР в черговий раз підвищила рівень напруженості, фактично відмовившись від виконання міжкорейського угоди у військовій сфері в прикордонних районах. Зокрема, Генштаб КНДР оголосив про плани направити війська в район Кімгансан і Кесона, відновити згорнуті раніше за домовленістю з Сеулом пости охорони в найбільш небезпечних районах демілітаризованої зони, а також відновити всі види військових навчань поблизу кордону з Півднем.

Пізніше Центральне телеграфне агентство Кореї інформувало, що влада КНДР почали кампанію по друку 12 млн пропагандистських листівок, які згодом будуть поширені в Республіці Корея в світлі погіршення відносин двох країн.

Поділитись