КНДР пригрозила США знищенням у разі розпалювання війни на Корейському півострові

КНДР пригрозила США знищенням у разі розпалювання війни на Корейському півострові

У диппредставництві республіки заявили, що Пхеньян володіє ракетами стратегічного призначення і ядерною зброєю, “які здатні нещадно карати тих, хто наважиться підняти руку на КНДР”

Пхеньян попереджає Вашингтон, що нова війна на Корейському півострові може привести до знищення США. Про це йдеться в надійшов в суботу в ТАСС повідомленні посольства КНДР у Москві напередодні 70-ї річниці початку Корейської війни.

Як вказали в диппредставництві, протягом десятиліть США, замість того щоб витягти уроки з війни на Корейському півострові, робили нові ворожі акції.

“Так, і в цьому році американська вояччина розгортає в Південній Кореї і в прилеглих до неї зонах всякі військові маневри, головна мета яких – пересування і розгортання на Корейському півострові американських збройних сил з-за кордону і з материкової частини і швидке нанесення удару по КНДР “, – йдеться в повідомленні.

У посольстві нагадали в зв’язку з цим, що КНДР сьогодні володіє ракетами стратегічного призначення і ядерною зброєю, “які здатні нещадно карати тих, хто наважиться підняти руку на неї, в якому б куточку <…> планети він не знаходився”. “Новий виток корейської війни впише в історію людства особливо сенсаційна подія, що покладе край ще одній імперії, ім’я якій – США”, – заявили в диппредставництві.

Корейська війна тривала з 25 червня 1950 року по 27 липня 1953 року. На стороні базувалися на півдні Корейського півострова націоналістів виступили американські війська. Комуністів на півночі півострова підтримали китайські добровольці. Війна завершилася підписанням перемир’я. Технічно КНДР і Республіка Корея досі перебувають в стані війни.

Поділитись