Китайці назвали причини перемоги СРСР у війні над Німеччиною

Китайці назвали причини перемоги СРСР у війні над Німеччиною

Китайці назвали причини перемоги СРСР у війні над Німеччиною.

У 80-ту річницю початку Великої Вітчизняної війни в китайському виданні «Чжунго цзюньван» написали дуже зворушливу статтю про те, як СРСР вдалося перемогти фашистську Німеччину, незважаючи на менш дорогу зброю і багато інших перепони, які, що вже темнити, були.

«Перемога залежить від підготовки і кількості солдатів і техніки, не кажучи вже про підтримку народу і духу», – пише Ні Хайнін.

У Німеччині практикувалася політика расового винищення, а СРСР був сильний і єдиний. Таким його робила багато в чому саме багатонаціональність. Тому людям було за що воювати – за землю, країну, рідних. Єдність зіграла величезну роль.

Гітлер зробив ставку на свою криваву ідеологію, але помилився. Поставив на зброю, і тут виявився в програші. Так, німецька зброя було модернізованою і продуманою, але виробляти треба було довго, а варто було воно дорого. Це стосувалося і кулеметів, і танків, і літаків.

У результаті російські ППШ-41, Іл-2, Т-34 влаштували німцям, так би мовити, «де раки зимують». Тому що адаптовані до різних умов, прості у виробництві і зручні у використанні.

«Просто – це добре» – так можна було охарактеризувати військове виробництво СРСР в ті роки. В результаті якщо Т-34 було випущено 50 000, то німецьких «Тигрів» і «Леопардів» 1. 800 і трохи більше ніж 5 500.

Кількість працює – особливо, у військовій сфері. В результаті рівень бойової могутності Червоної Армії у веденні сухопутної війни визнали тоді найкращим в світі.

А ось з командним складом було непросто. Не всі мали бойовий досвід, багато хто тільки закінчили підготовку, багато військових ідеї вже застаріли.

Саме ці пункти китайський журналіст перерахував як ключові в досягненні перемоги СРСР над фашистською Німеччиною.

Поділитись