Глава Федеральної резервної системи США прокоментував можливість відмови Росії і Китаю від долара

Глава Федеральної резервної системи США прокоментував можливість відмови Росії і Китаю від долара

Голова Федеральної резервної системи США Джером Пауелл також заявив, що долар є світовою резервною валютою і немає валюти, яка була б близька до того, щоб конкурувати з ним.

Можливе рішення Росії і Китаю відмовитися від долара не вплине на становище американської валюти в світі. Таку думку висловив голова Федеральної резервної системи (ФРС) США, що виконує функції центрального банку країни, Джером Пауелл.

На слуханнях в спеціальному підкомітеті в Палаті представників Конгресу США щодо подолання викликаного коронавірусів кризи його запитали, чи стурбований він тим, що Москва і Пекін можуть відмовитися від долара, чи представляє ця ситуація загрозу національній безпеці. “Це не те, що знаходиться в сфері нашої компетенції або в нашому полі зору. Долар є світовою резервною валютою. Насправді немає валюти, яка була б близька до того, щоб конкурувати [з ним]. Це все завдяки нашим демократичним інститутам, нашим досягненням у справі підтримання низького рівня інфляції, нашим відкритих ринків капіталу і нашим чудовим торговим відносинам з рештою світу”, – вважає глава фінрегулятора.

“Я не бачу, щоб щось змінилося в найближчим часом [в цій ситуації]”, – уклав Пауелл.

Його запитали, як він ставиться до того, що китайська та російська влади має намір відмовитися від долара, щоб створити загальний фінансовий союз.

Пауелл підкреслив, що сила долара полягає в ефективних американських демократичних інститутах, відкритих ринках, а також невисокий рівень інфляції.

Поділитись