Китай заявив про намір посилювати протидію іноземному втручанню в Гонконзі

Китай заявив про намір посилювати протидію іноземному втручанню в Гонконзі

Посилення протидії іноземному втручанню в справи Гонконгу стане одним із пріоритетів роботи комісаріату МЗС КНР в цьому спеціальному адміністративному районі.

Про це заявив новий глава представництва китайського зовнішньополітичного відомства в Гонконзі Лю Гуан’юань.

“Ми маємо намір рішучіше протидіяти зовнішньому втручанню”, – наводить слова дипломата в четвер газета South China Morning Post.

“Зовнішні сили використовують права людини, демократію і свободи як привід для втручання в справи Гонконгу, зловмисної наклепу на політику центрального уряду, для підтримки антикитайських елементів і введення різних санкцій”, – зазначив Лю Гуан’юань.

За його словами, іноземні сили “постукали не в ті двері і прийняли неправильне рішення”. Спецпредставник МЗС підкреслив, що ніяке зовнішнє втручання “не зможе похитнути рішучість Китаю захищати національний суверенітет, безпеку і інтереси розвитку, а також прихильність політиці” одна країна – дві системи”.

Дипломат додав, що його офіс також буде всіляко сприяти економічному розвитку Гонконгу, щоб допомогти місту активніше задіювати можливості, пов’язані з реалізацією 14-ї п’ятирічки, ініціативи “Один пояс – один шлях” і плану інтеграції в регіоні Великого затоки (включає 9 міст провінції Гуандун , Гонконг і Макао).

Дипломат Лю Гуан’юань, колишній до недавнього часу послом КНР в Польщі, прибув до Гонконгу минулого тижня. Він замінив на посаді Се Фена, який в січні повернувся до Пекіна після закінчення чотирирічної відрядження в спеціальному адміністративному районі і став заступником міністра закордонних справ.

Поділитись