У Гонконзі затримали п’ятьох осіб за порушення закону про нацбезпеку

У Гонконзі затримали п’ятьох осіб за порушення закону про нацбезпеку

Поліція Гонконгу затримала п’ятьох осіб за підозрою в порушенні закону про національну безпеку.

Про це повідомила гонконгська газета The Standard.

Йдеться про членів молодіжної радикальної організації під назвою “повертаються лицарство” у віці від 15 до 24 років. Їх підозрюють у підривній діяльності, поширення революційних ідей і закликів до “гонконгської незалежності”. За дані правопорушення з недавніх пір тут загрожує покарання аж до довічного ув’язнення.

У квартирах активістів був проведений обшук. Затриманим зараз виявляється юридична допомога.

Влітку 2019 року в Гонконзі пройшли масові заворушення через наміри місцевої влади прийняти законопроект про екстрадицію, що дозволяє видавати правопорушників материкового Китаю. Заворушення тривали кілька місяців і супроводжувалися блокуванням доріг, насильством, підпалами і актами вандалізму. Поліція затримала понад 10 тис. Порушників, кістяк яких складали студенти та молодь.

Влітку 2020 року парламент Китаю прийняв закон про забезпечення національної безпеки в Гонконзі. Як заявляють в Пекіні, він спрямований на боротьбу з загрозами тероризму, сепаратизму, підриву державної влади і змови з іноземними силами і передбачає як максимальне покарання довічне ув’язнення. Після прийняття цього правового акту багато радикальні опозиційні активісти згорнули антиурядову діяльність в автономії, а деякі тікали за кордон.

Поділитись