Китай запустив три супутника для розвитку інтернету речей і картографування

Китай запустив три супутника для розвитку інтернету речей і картографування

Китай вивів у суботу на орбіту три супутники цивільного призначення для розвитку інфраструктури інтернету речей, оптичного картографування з високою роздільною здатністю і астрофізичних спостережень.

Про це повідомила Китайська корпорація аерокосмічної науки і техніки (CASC). Як зазначається на її офіційній сторінці в соціальній мережі WeChat, запуск був здійснений о 11:13 за місцевим часом (6:13 мск) за допомогою ракети CZ-4B з космодрому Тайюань в північній провінції Шаньсі. Він став 341-м для носіїв серії CZ.

Один з космічних апаратів називається ZY3-03. Він важить 2,36 тонни і буде використовуватися в геології, для потреб лісового та сільського господарства, при проведенні рятувальних операцій у разі виникнення стихійних лих. Другий апарат – Tianqi-10, що важить всього 8 кг і призначений виключно для організації роботи приладів і датчиків, які об’єднані каналами зв’язку і підключені до віртуальної мережі. Третій – рентгеноастрономічний мікросупутник Longxiayan.

Китай активно розвиває національну космічну програму, розробляючи метеорологічні, телекомунікаційні та навігаційні супутники, а також технології для освоєння Місяця. На цьому тижні вчені КНР запустили перший національний проект з дослідження Марса, до інтенсивного вивчення поверхні якого вони мають намір приступити найближчим часом. Серед перспективних китайських програм – вивчення астероїдів і видобуток на них корисних копалин.

Поділитись