Китай почав масово скуповувати нафту і газ

Китай почав масово скуповувати нафту і газ

З січня по жовтень 2020 року Китай збільшив імпорт нафти на 10,6 відсотка в порівнянні з тим же періодом 2019 го, а імпорт газу – на 4,7 відсотка.

Таку статистику опублікувало митне управління КНР. Китай почав скуповувати нафту і газ на тлі різкого обвалу цін на енергоносії. У зв’язку з цим він витратив лише 150,17 мільярда доларів, що на 24,5 відсотка, менше ніж рік тому. Одночасно КНР купив на 8,6 відсотка менше вугілля.

Раніше стало відомо, що КНР може різко скоротити імпорт газу в найближчі роки. Компанія China Petroleum and Chemical Corp (Sinopec) збільшила колишню оцінку запасів родовища Фулін до 792,6 мільярда кубометрів.

Росія є одним з головних постачальників газу в Китай. Більше неї Пекін закуповує тільки у Австралії, Малайзії та Індонезії. У всіх цих випадках мова йде тільки про СПГ, в той час як Росія веде і трубопровідні поставки по газопроводу «Сила Сибіру».

З січня по вересень цього року китайська економіка зросла на 0,7 відсотка. Міжнародний валютний фонд (МВФ) відзначав, що Китай стане єдиною з найбільших економік світу, яка покаже зростання за підсумками 2020 року.

Поділитись