Кім Чен Ин звернувся до Путіна

Кім Чен Ин звернувся до Путіна

Лідер КНДР Кім Чен Ин 12 червня направив президенту РФ Володимиру Путіну вітальну телеграму з нагоди Дня Росії, передає північнокорейське Центральне телеграфне агентство (ЦТАК).

“З нагоди Дня Росії шлю гаряче привітання і теплий привіт вам, уряду і народу РФ від імені уряду і народу КНДР … Сьогодні російський народ під вашим енергійним керівництвом, відважно долаючи зустрічаються всякі виклики і труднощі, домагається більших успіхів в боротьбі за побудову сильної і процвітаючої Росії, чому народ КНДР щиро радіє”, – йдеться в тексті телеграми.

Кім Чен Ин побажав Путіну міцного здоров’я та ще більших успіхів в роботі, а народу Росії – добробуту і процвітання. Він також заявив, що розраховує в подальшому ще більш зміцнювати і розвивати “дорогоцінну традицію корейсько-російської дружби”, що має глибокі “історичні корені”.

Лідер КНДР додав, що “з радістю згадує знаменну першу зустріч” з Путіним, що відбулася в квітні 2019 року під Владивостоком, і “твердо впевнений” в силі досягнутих домовленостей, які стануть потужним поштовхом до розвитку стратегічних відносин і дружби між країнами.

Поділитись