Кім Чен Ин ввів нові жорсткі заходи проти перебіжчиків

Кім Чен Ин ввів нові жорсткі заходи проти перебіжчиків

Лідер КНДР Кім Чен Ин ввів новий жорсткий закон по боротьбі з перебіжчиками.

Про це повідомляє корейська служба радіо «Вільна Азія» з посиланням на своє джерело. Тепер громадяни, що живуть в північнокорейських регіонах, що межують з Китаєм (або вчиняють туди поїздки), змушені підписати зобов’язання, яке підтверджує, що вони ніколи не спробують «втікати з країни».

В даний час Кім Чен Ин нібито вимагає, щоб кожен співвітчизник, який прямував в прикордонні райони, надав документ з відбитком свого пальця і ​​підтвердження, що не збирається виїжджати.

«Додаткова тяганина, яка з’явилася раніше в цьому місяці, спровокувала серйозні порушення ділових, весільних і похоронних поїздок в країні, де 25 мільйонам жителів уже потрібні спеціальні дозволи на внутрішні пересування», – зазначає джерело.

Нові обмеження введені після скандалу з антиурядовими пропагандистськими листівками, розповсюдженими через кордон з Південної Кореї. Як раніше повідомляли ЗМІ, він розпорядився підірвати міжкорейський поштовий офіс, який поширив непристойні фото його дружини.

Співрозмовник «Вільної Азії» нарікає на те, що багато громадян вже пропустили важливі сімейні події через те, що заздалегідь не підготували необхідні документи. Більш того – людей дуже засмучують підозри в їх неблагонадійності.

«Жителі прикордонних районів завжди розглядаються як потенційні втікачі», – цитує інформатора Mirror.

Але вже в даний момент родичі тих, хто покидає країну під час поїздки в прикордонний регіон, піддаються покаранням. Зокрема – так званого внутрішнього вигнання. Наприклад, на початку місяця 30 сімей з Пхеньяна були заслані в сільські райони після того, як зникли їхні родичі, які працюють за кордоном.

Поділитись