Кім Чен Ин вперше за місяць показався на публіці

Кім Чен Ин вперше за місяць показався на публіці

Лідер КНДР Кім Чен Ин вперше за місяць показався на публіці, відвідавши ферму при одній з військових частин країни.

Про це повідомило агентство ЦТАК. Голова Держради КНДР в ході поїздки підкреслив, що вчені та інженери визначають розвиток країни.

“Єдине, на що ми можемо покластися, – це сила науки і технологій”, – підкреслив Кім Чен Ин. У зв’язку з цим він закликав усі підрозділи Корейської народної армії застосовувати в своїй роботі, в тому числі і на фермах, наукові та високотехнологічні підходи.

Лідер КНДР “наголосив на необхідності проведення наукових досліджень для вироблення ефективних методів ведення сільського господарства в гірських і неродючих місцевостях, щоб домогтися підвищення виробництва зернових”. ЦТАК не вказує, коли саме відбулася поїздка, але зазвичай агентство публікує такі звіти на наступний день після події.

Це перша поява лідера КНДР на публіці після стокгольмського раунду робочих переговорів КНДР і США по денуклеаризації. 5 жовтня представники двох країн зустрілися в Швеції, але переговори на робочому рівні закінчилися безрезультатно. Глава північнокорейської делегації Кім Мьон Гіль заявив про провал переговорів і порадив американській стороні краще обміркувати власну позицію. У Державному департаменті США не погодилися з такою оцінкою і назвали зустріч конструктивною. Представники США також прийняли запрошення Швеції повернутися в Стокгольм через два тижні і продовжити переговори з КНДР.

Поділитись