Трамп отримав від Кім Чен Ина лист з пропозицією провести зустріч

Трамп отримав від Кім Чен Ина лист з пропозицією провести зустріч

Лідер КНДР Кім Чен Ин готовий провести черговий американо-північнокорейський саміт після того, як будуть завершені спільні військові навчання США і Південної Кореї.

Про це повідомив в суботу глава вашингтонської адміністрації Дональд Трамп.

“У листі, направленому мені Кім Чен Ином, він вельми люб’язно повідомив, що хотів би зустрітися і почати переговори відразу після того, як завершаться спільні навчання США і Південної Кореї. Це був довгий лист, більшу частину якого становили скарги на безглузді і дорогі навчання “, – написав американський лідер в Twitter. Він також підкреслив, що в посланні Кім Чен Ин приніс “короткі вибачення за проведення випробувань ракет малої дальності”. “Ці випробування закінчаться, коли завершаться американо-південнокорейські  навчання”, – розповів Трамп про зміст листа північнокорейського лідера.

“Я з нетерпінням чекаю зустрічі з Кім Чен Ином в недалекому майбутньому”, – сказав американський лідер та підкреслив, що відмова Пхеньяна від ядерної зброї зробить КНДР “однією з найуспішніших країн в світі”.

Раніше повідомлялося, що КНДР здійснила пуск двох ракет з району Хамхін, розташованого на північному сході країни. За останні два тижні це вже п’яті випробування ракет, що проводяться Пхеньяном.

6 серпня КНДР здійснила запуски нових тактичних керованих ракет. Вони пролетіли близько 450 км, вразивши цілі в Японському морі. За підсумками випробувань спостерігав за ними північнокорейський лідер заявив, що ракетні пуски були “попередженням в зв’язку з спільними військовими навчаннями” Південної Кореї і США.

30 червня між Трампом і Кім Чен Ином відбулася третя за рахунком особиста зустріч, яка пройшла в демілітаризованій зоні на кордоні КНДР і Республіки Корея. Президент США за підсумками цієї зустрічі уточнив, що сторони розраховують незабаром відновити переговори робочого рівня.

Фото АР.

Поділитись