Кім Чен Ин розповів про позицію КНДР по відношенню до США

Кім Чен Ин розповів про позицію КНДР по відношенню до США

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин виклав стратегію і напрямок політики країни по відношенню до Сполучених Штатів на триденному пленарному засіданні Центрального комітету Трудової партії.

Про це в п’ятницю, 18 червня, повідомляє центральне телеграфне агентство Кореї (ЦТАК).

За словами глави держави, КНДР повинна бути готова як до ведення діалогу з урядом США, так і можливої ​​конфронтації. При цьому він наголосив на необхідності бути більш підготовленими до протистояння, передає Yonhap News Agency.

“Кім Чен Ин провів детальний аналіз нових орієнтирів у політиці адміністрації США по відношенню до республіки і прояснив відповідні стратегічні і тактичні заходи, яких дотримуватимуться у відносинах з США в наступні дні”, – йдеться в повідомленні ЦТАК. Північнокорейський лідер також вказав на необхідність “докладати зусиль до стабільного контролю над ситуацією на Корейському півострові”.

В кінці травня коментатор ЦТАК з міжнародної політики Кім Мьон Чхоль заявив в статті, що нова політика США по відношенню до Кореї є не гнучкий підхід, а плетіння інтриг. Він підкреслив, що Америка тисне на КНДР, створюючи асиметричну диспропорцію на півострові і навколишньої території. Це ще більше погіршує нестійку ситуацію на Корейському півострові, який зараз знаходиться в стані перемир’я. Автор статті зазначив, що КНДР буде ставитися до Штатам за принципом “сила на силу”, “добро на добро”.

Поділитись