Київ вирішив долю свідка у справі про збиття рейсу MH17

Київ вирішив долю свідка у справі про збиття рейсу MH17

Рішення звільнити з-під варти фігуранта справи про катастрофу Boeing над Донбасом Володимира Цемаху прийняв Київський апеляційний суд.

Про це повідомляє РІА Новини. За даними видання, захист Цемаха оскаржив рішення Шевченківського районного суду, який продовжив його арешт до 20 жовтня. При цьому родичі Цемаха раніше заявляли, що його викрали з власної квартири співробітники СБУ. “Застосувати до Володимира Цемаха запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання. Звільнити Володимира Цемаха з-під варти в залі суду негайно”, – цитує рішення суду агентство.

За словами адвоката Романа Гонтарева, у його підзахисного є зобов’язання – він повинен з’являтися в суд. “Будь-які інші коментарі клієнт мені заборонив давати”, – підкреслив він. Адвокат також додав, що вважає рішення суду законним.

Пасажирський літак «Малазійських авіаліній» був збитий ракетою над Донбасом в 2014 році. На його борту знаходилися 298 чоловік, всі вони загинули. Офіційне розслідування веде Спільна слідча група, до якої увійшли представники Бельгії, України, Малайзії, Австралії та Нідерландів. Слідство назвало винуватцями катастрофи малазійського Boeing над Донбасом росіян Ігоря Стрєлкова, Олега Пулатова, Сергія Дубинського і українця Леоніда Харченка, а Росію – причетною до події.

Поділитись