Київ відмовляється включити в списки на обмін екс-беркутівців

Київ відмовляється включити в списки на обмін екс-беркутівців

Українська сторона відмовляється включати в список обміну утримуваними особами між Києвом і Донбасом трьох екс-співробітників спецпідрозділу “Беркут”, обвинувачених у справі про “Євромайдан”.

Про це повідомив у вівторок правозахисник Валентин Рибін. Раніше сайт телеканалу “ГромадськеТВ” з посиланням на джерела, близькі до судових справ, повідомив, що Київ планує передати в рамках обміну з самопроголошеними республіками Донбасу колишніх співробітників спецпідрозділу “Беркут”.

“Сьогодні, 24 грудня 2019 року українська сторона викреслює зі списку на обмін співробітників спецпідрозділу “Беркут”, трьох наших хлопців, які містяться в СІЗО вже практично п’ять років. Я звертаю на це увагу представників ЛДНР і прошу їх зробити все можливе для того, щоб все-таки наші хлопці були звільнені”, – заявив Рибін у відеозверненні, опублікованому на його сторінці в Facebook.

Раніше контактна група по Донбасу в форматі відеоконференції обговорювала питання обміну полоненими. Представник Росії в контактній групі Борис Гризлов заявив, що сторони конфлікту погодили умови звільнення і обміну утримуваних осіб до кінця року. У Києві підтвердили домовленість про обмін полоненими на Донбасі до кінця року.

Відповідальність за смерть понад 100 осіб українська влада поклала на спецпідрозділ МВС “Беркут”, який було розпущено після Євромайдану.

Поділитись