Київ розгляне закон про статус Донбасу після саміту “нормандської четвірки”

Київ розгляне закон про статус Донбасу після саміту “нормандської четвірки”

Українська влада розгляне закони, що стосуються статусу Донбасу, після зустрічі лідерів країн “нормандської четвірки” (Німеччина, Франція, Росія, Україна). Про це повідомив спікер Верховної ради Дмитро Разумков.

“Після повернення президента [України] Володимира Зеленського із зустрічі лідерів країн “нормандської четвірки” ми приступимо до розробки законодавчих актів, що стосуються статусу Донбасу. Буде проведено широке обговорення за участю парламенту і громадськості”, – сказав він в ефірі українського телеканалу ICTV. Червоною лінією, за яку, за словами Разумкова, офіційний Київ не вийде, стане дотримання принципу “територіальної цілісності України”.

При цьому спікер Ради назвав “не зовсім зрозумілою” заяву глави МЗС України Вадима Пристайка про те, що Зеленському слід їхати на саміт вже з готовими напрацюваннями про статус Донбасу. “Мені не зовсім зрозумілі такі заяви міністра. Справа в тому, що всі напрацювання здійснюватимуться тільки після зустрічі в рамках “нормандської четвірки”. При цьому він повідомив, що ще не зустрічався з Пристайком і не може сказати, чому міністр виступив з такою заявою.

Саміт в “нормандському форматі” очікується 9 грудня о Парижі.

Поділитись