Київ попросить ЄС ввести нові санкції проти Росії через Крим

Київ попросить ЄС ввести нові санкції проти Росії через Крим

Київ готує звернення до ЄС з проханням ввести санкції проти Росії через порушення прав людини в Криму.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, повідомляє «Європейська правда».За словами Кулеби, Україна вважає, що на півострові порушуються права кримських татар і має намір обговорити це питання з Євросоюзом.

«Ще в минулому році я закликав ЄС застосувати санкцій механізм у відповідь на порушення прав людини в Автономній республіці Крим. Ми будемо послідовно наполягати на тому, що нові санкції повинні бути введені саме за такі порушення прав людини », – підкреслив він.

Міністр закордонних справ України пояснив, що найближчим часом підпише необхідні документи і Київ звернутися до ЄС з проханням про введення санкцій проти Росії.

Раніше стало відомо, що Європейський суд з прав людини визнав українську скаргу на дії Росії в Криму «частково прийнятною». У свою чергу представники Мін’юсту РФ відзначили, що європейський суд не буде розглядати звинувачення Росії у вбивствах мирних громадян, залякування іноземних журналістів, дискримінації українців, вилучення майна українських військових, переслідуванні «патріотів України» в Криму після того, як він став суб’єктом РФ. У цій частині претензії були визнані необгрунтованими.

Поділитись