Київ може пригрозити західним партнерам поверненням ядерної зброї через Росію

Київ може пригрозити західним партнерам поверненням ядерної зброї через Росію

Київ може пригрозити західним партнерам поверненням ядерної зброї, якщо Захід буде недостатньо допомагати в протистоянні з Росією, вважає екс-глава СБУ генерал-полковник Ігор Смешко.


Колишній керівник української служби безпеки підкреслив, що він не закликає відновити ядерний статус країни, але вважає, що український народ заслуговує на повагу, пишуть ЗМІ з посиланням на інтерв’ю Смешка YouTube-каналі Ukrlife.

Зараз є науковий потенціал, у нас є всі технічні можливості відновити ядерний статус. Але я не закликаю відновити, я закликаю нагадати, що потрібно з повагою ставитися до українського народу … Ми ж щиро захищаємо західний світ, ми щиро захищаємо демократію, чому демократія цього не робить? – сказав він.

Екс-глава СБУ додав, що саме Україна зробила величезний внесок у розвиток ядерного озброєння, «подарувавши світові Корольова», а також внесла свою лепту в процес роззброєння для забезпечення світової безпеки.

Київ відмовився від ядерного потенціалу в 1994 році, згідно з Будапештським меморандумом.

Президент України Володимир Зеленський запропонував співгромадянам пройти всеукраїнське опитування по п’яти важливих питань. Опитування відбудеться паралельно з місцевими виборами в країні, призначеними на 25 жовтня. Зеленський запитає у українців їхнє ставлення до запровадження довічного тюремного терміну для чиновників за корупцію, до створення в Донбасі вільної економічної зони, до скорочення числа народних депутатів, до легалізації марихуани і до права України на використання меморандуму про гарантії безпеки від 1994 року для відновлення територіальної цілісності країни.

Поділитись