Київ може почати вигідні Трампу кримінальні розслідування

Київ може почати вигідні Трампу кримінальні розслідування

Уряд України може оголосити про початок розслідувань, які можуть бути політично вигідними президенту США Дональду Трампу, в тому числі в зв’язку з його ситуацією з імпічментом.

Про це повідомляє телеканал CNN з посиланням на два джерела. За даними каналу, в даний час українська влада веде переговори щодо того, як поліпшити ставлення американського лідера до України. У плані чиновників почати кілька розслідувань, які можуть принести вигоду Трампу.

«За словами одного з джерел, українські офіційні особи відзначили, що можливі розслідування повинні мати відношення до поточних подій, а не тільки до тих, які були в минулому», – йдеться в матеріалі CNN. Джерела також зазначають, що Київ розуміє свою залежність від підтримки Вашингтона в сфері безпеки і розраховує на розширення допомоги з американської сторони.

На їхню думку, взаємодію між Україною та США ускладнює те, що американські чиновники, які відповідали за зв’язки з українським урядом, втратили довіру Трампа після свідчень у рамках імпічменту.

Поділитись