Київ готовий запропонувати нові ділянки для розведення сил на Донбасі

Київ готовий запропонувати нові ділянки для розведення сил на Донбасі

Київ визначив нові ділянки для розведення сил в Донбасі, заявив міністр закордонних справ України Вадим Пристайко.

Йдеться про три або чотирьох локаціях, також підготовлені альтернативні варіанти. “Розглядатися і узгоджуватися ці ділянки будуть в рамках однієї з підгруп тристоронньої контактної групи. Ми вважаємо, що на цьому етапі має бути розведення на ділянках, що мають значну і велику гуманітарне значення. Це є пріоритетом”, – сказав глава українського МЗС в інтерв’ю УНІАН.

У самопроголошеній ДНР раніше повідомили, що теж готові запропонувати Києву нові точки розведення сил.
Найближче засідання контактної групи відбудеться 18 грудня.

Тиждень тому в Парижі завершився перший за три роки саміт лідерів країн “нормандської четвірки” – Росії, України, Франції та Німеччини. Учасники прийняли спільне комюніке і домовилися зустрітися через чотири місяці в Берліні.

У документі підкреслено, що Мінські угоди залишаються базисом для роботи в “нормандському форматі”, передбачено розведення сил до кінця березня в трьох нових точках. Крім того, лідери “нормандської четвірки” закликали забезпечити до кінця року режим припинення вогню.

Крім цього, вони закликали контактну групу організувати обмін полоненими за формулою “всіх на всіх” і надати Червоному Хресту “повний і безумовний доступ до всіх утримуваним особам”.

Поділитись