Пєсков допустив поступки Кремля у врегулюванні ситуації на Донбасі

Пєсков допустив поступки Кремля у врегулюванні ситуації на Донбасі

Гнучкість в рамках врегулювання конфлікту на Україні можлива, але не на шкоду мінським угодами, що призвело б до хаосу, заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков.

Перший за три роки саміт лідерів країн “нормандської четвірки” (Франція, Німеччина, Росія і Україна) завершився в Парижі в ніч на вівторок. Як повідомлялося в комюніке, прийнятому за підсумками зустрічі в Парижі, розведення сил в трьох нових пунктах в Донбасі передбачається до кінця березня 2020 року.

Також президент Володимир Зеленський заявив, що вважає високою ймовірність продовження транзиту російського газу після 1 січня по території України.

“Тут дуже важлива формулювання. Будь-які компроміси не означають відхід від мінських угод. Будь-який відхід від мінських угод загрожує повною хаотизацією процесу врегулювання, тому в рамках того, що зафіксовано в тексті мінських угод, на будь-яку гнучкість готові всі”, – сказав Пєсков, відповідаючи на питання про те, як Кремль оцінює можливість якогось компромісу по мінським угодами, про який напередодні говорив президент України.

Поділитись