Керівнику Офісу президента можуть оголосити про підозру через роботу на Азарова

Керівнику Офісу президента можуть оголосити про підозру через роботу на Азарова

В Управлінні спецрозслідування Генеральної прокуратури України розглядали питання про наявність підстав для вручення підозри в скоєнні правопорушення голові Офісу президента Андрію Богдану.

Про це повідомляє новинний Telegram-канал Newsroom з посиланням на свої джерела. Богдана підозрюють в порушенні законодавства за часів роботи в уряді Миколи Азарова.

За даними слідства, Богдан нібито сприяв винесенню судами рішень про незаконне стягнення з України 3,1 млрд грн за державними гарантіями корпорації «Єдині енергетичні системи України» перед Міноборони Росії.

Слідчі вважають, що це було зроблено для залучення до кримінальної відповідальності колишнього голови «ЄЕСУ» та лідера ВО «Батьківщина» Юлії Тимошенко.

При Азарові Богдан готував юридичні матеріали Кабінету міністрів з цього процесу і допустив незаконне стягування коштів з держбюджету, не повідомивши правоохоронним органам про злочин.

Тим часом в Генеральній прокуратурі не можуть підтвердити інформацію про підозрі Богдану.

“У нас немає такої інформації. Крім того, як ми вказували раніше, ми не анонсуємо підозри і процесуальні або слідчі дії в кримінальних справах”, – повідомили в прес-службі ГПУ агентству Інтерфакс-Україна.

Поділитись