Каха Каладзе лідирує на виборах мера Тбілісі з 45,5%

Каха Каладзе лідирує на виборах мера Тбілісі з 45,5%

Чинний мер Тбілісі Каха Каладзе лідирує на виборах градоначальника грузинської столиці з 45,5% голосів.

Про це свідчать опубліковані 3 жовтня дані ЦВК Грузії після підрахунку голосів з 41,61% дільниць.

При цьому за опозиціонера Ніку Мелію проголосували 34,13% виборців. На третьому місці йде екс-прем’єр Грузії Георгій Гахарія з 8,97% голосів. Решта кандидатів набрали менше 3%.

Поки що жоден з кандидатів не набирає більше 50% голосів, тому може бути призначений другий тур виборів.

Раніше в цей день ЦВК Грузії оприлюднила попередні результати місцевих виборів. Так, після підрахунку 38,63% бюлетенів партія «Грузинська мрія» лідирує з 48,56% голосів. При цьому партія екс-президента Михайла Саакашвілі набирає 31,23%.

2 жовтня в Грузії завершилося голосування на виборах до місцевих органів влади. Жителі республіки обирали депутатів міських і районних зборів, а також мерів 64 муніципалітетів, в тому числі Тбілісі.

Міські та районні збори в Грузії комплектуються за змішаною системою – пропорційною і мажоритарною. Прохідний бар’єр для тбіліського міськради становить 2,5%, для інших муніципалітетів – 3%. Всього у виборах брали участь 43 партії.

1 жовтня в Тбілісі затримали екс-президента Грузії Михайла Саакашвілі після його повернення в країну. Його помістили у в’язницю міста Руставі. Відносно нього порушено кримінальну справу про перетин кордону країни. Політик в знак протесту оголосив голодування.

Колишній глава держави написав у в’язниці лист, адресований громадянам Грузії, в якому закликав їх не боятися і йти на муніципальні вибори. За його словами, свобода країни залежить від активності людей.

Поділитись