У МЗС назвали сприятливими результати виборів в Німеччині для України

У МЗС назвали сприятливими результати виборів в Німеччині для України

Українська влада до виборів в Бундестаг працювали з усіма провідними політичними силами Німеччини.

Про це повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, передає сайт МЗС.

– Президент спілкувався з лідером християнських демократів Армін Лашетом. Я спілкувався з лідером соціал-демократів Олафом Шольцем, коли був в Берліні. Ми працювали з кожною з політичних сил, які зараз будуть вести коаліційні переговори і доводили їм позицію України щодо ключових питань, – сказав Кулеба в ефірі “ТСН”.

Глава МЗС заявив, що ім’я нового канцлера Німеччини важливо, але Україну найбільше цікавить, якою буде коаліція.

– З тих комбінацій, які я зараз бачу, коаліція буде сприятливою для розвитку українсько-німецьких відносин, – запевнив він.

Парламентські вибори в Німеччині пройшли 26 вересня. Найбільше голосів отримала Соціал-демократична партія Німеччини на чолі з міністром фінансів, віце-канцлером Олафом Шольцем. Політична сила Ангели Меркель Християнсько-демократичний союз на чолі з прем’єр-міністром землі Північний Рейн-Вестфалія Армін Лашетом посіла друге місце. Також в Бундестаг пройшли партії Союз-90 / Зелені, Вільна демократична партія і Альтернатива для Німеччини. Меркель і її нинішній уряд працюватимуть доти, поки нове не прийме присягу.

З Армін Лашетом президент України Володимир Зеленський спілкувався під час поїздки в Берлін в липні. Лашета перед виборами підтримав мер Києва Віталій Кличко, якого в Німеччині добре знають з часів його боксерської діяльності.

Поділитись