Iван Крулько: До президентських виборів Антикорупційний суд не запрацює

Iван Крулько: До президентських виборів Антикорупційний суд не запрацює

Влада робитиме все для того, щоб до президентських виборів Антикорупційний суд не почав розглядати справи топ-корупціонерів.

Таке переконання висловив заступник Голови партії «Батьківщина» Іван Крулько під час ранкового ефіру на телеканалі «NewsOne», передає ba.org.ua.

«До президентських виборів Антикорупційний суд не запрацює. Навіть після ухвалення відповідного законопроекту в четвер. Процес добору суддів буде дуже повільним. Всі органи робитимуть вигляд, що працюють. Все робитиметься для того, щоб до президентських виборів цей суд не почав розглядати справи топ-корупціонерів», – спрогнозував народний депутат.

Парламентарій нагадав, що президент вніс свій законопроект про Антикорупційний суд під тиском міжнародної спільноти і з огляду на те, що у парламенті був депутатський законопроект.

«Коли ситуація досягла критичної межі, президент вніс свій законопроект. І якби не було депутатського законопроекту, свій варіант Порошенко не вніс би ніколи в житті. Далі під тиском пройшло перше читання, а між першим і другим читанням з’явилась Міжнародна рада експертів. Вона покликана зробити суд чесним і прозорим, щоб туди не потрапляли недоброчесні кандидати на суддів», – уточнив він.

Народний депутат зауважив, що «Батьківщина» підтримуватиме законопроект президента з поправками фракції, які повністю сформовані на рекомендаціях Венеціанської комісії, зокрема щодо Міжнародної ради експертів.

«Рада експертів не призначатиме суддів, а лише вказуватиме, хто з кандидатів є недоброчесним і не зможе обіймати цю посаду. Це дасть можливість сформувати якісний, не «ручний» суд, який не ухвалюватиме рішення за «телефонним правом». Саме ж призначення суддів відбуватиметься за Конституцією. Але висновок Міжнародної ради експертів щодо доброчесності кандидатів матиме вирішальний вплив», – деталізував Іван Крулько.

Поділитись