Історія з затриманими в Туреччині журналістами Sputnik отримала продовження

Історія з затриманими в Туреччині журналістами Sputnik отримала продовження

Турецькі поліцейські відпустили головного редактора Sputnik Туреччина Махира Бозтепе, раніше затриманого в Стамбулі.

Про це повідомила дружину журналіста. У редакції видання в неділю вдень пройшли обшуки. Поліцейські зробили копії жорстких дисків комп’ютерів. Журналісти повідомили, що їм пред’являли звинувачення через матеріали, які вони не писали і не знімали.

«Нам говорили про якийсь відео на Youtube, яке нібито пов’язано з підтримкою тероризму, але я його навіть не бачила і не розумію, про що мова», – заявила одна з журналісток.

Відзначається, що всіх співробітників Sputnik Туреччина звільнили невдовзі після телефонної розмови глави російського МЗС Сергія Лаврова і його турецького колеги Мевлюта Чавушоглу.

Раніше затримали головного редактора агентства Sputnik Туреччина. Загрози і репресії щодо журналістів Sputnik Туреччина почалися напередодні. Спочатку до них додому заявилися невідомі «активісти». Вони вигукували націоналістичні гасла, образи і хотіли виламати двері.Коли хулігани пішли, співробітники ЗМІ звернулися в поліцію. Там їх затримали і взяли свідчення. У протоколі допиту сказано, що прокуратура не знайшла складу злочину в їх діях.

Поділитись