“Іскандер-М” атакував об’єкт з бійцями іноземної ПВК в Сирії

“Іскандер-М” атакував об’єкт з бійцями іноземної ПВК в Сирії

У ході найпотужнішою за останні місяці атаки на терористів в Сирії російські військові знищили об’єкти в провінції Ідліб, де бійці іноземних приватних військових компаній займалися підготовкою бойовиків.

Про це повідомляє близький до Міноборони Росії Telegram-канал з посиланням на військове джерело.

Як наголошується, в атаці були задіяні бомбардувальники Су-34 і Су-24М Повітряно-космічних сил (ВКС) Росії і оперативно-тактичний комплекс «Іскандер-М». Метою ударів, зокрема, став табір підготовки терористичного угрупування «Хайат Тахрір аш Шам», який розташовувався на території площею понад 90 гектарів неподалік від міста Маарет-Місрін на північ від міста Ідліб.

За даними каналу, на якому раніше неодноразово виходили ексклюзивні фото- та відеоматеріали про діяльність Міноборони, в таборі під керівництвом інструкторів з іноземних ПВК проходили підготовку понад 300 джихадистів. Число терористів, знищених в результаті російської атаки, в даний час уточнюється.

Про атаку російських військових на позиції бойовиків в Сирії стало відомо 15 вересня. Повідомлялася, що вона стала найбільшою з березня цього року.

Комплекс «Іскандер» раніше застосовувався для нанесення ударів по позиціях бойовиків і терористів в Сирії, про це заявляв міністр оборони Росії Сергій Шойгу. Даних про бойове застосування комплексу «Іскандер-М» раніше не надходило.

Громадянська війна в Сирії почалася в березні 2011 року. Основні учасники конфлікту – урядові сили, що виступають на стороні президента країни Башара Асада, так звана помірна опозиція і ісламістські угруповання. Опозицію підтримують США і європейські країни, Росія допомагає уряду Асада.

Поділитись