Індонезія направила 21 корабель на пошуки зниклої субмарини Nanggala

Індонезія направила 21 корабель на пошуки зниклої субмарини Nanggala

Начальник штабу військово-морських сил Індонезії, адмірал Юдо Маргоно повідомив про те, що на пошуки зниклої підводного човна KRI Nanggala-402 в Індонезії були спрямовані 21 бойовий корабель, п’ять літаків і три підводні човни.

Про це в п’ятницю, 23 квітня, повідомляє CNN.

Відзначається, що на допомогу в пошуках відправляються активи з Сінгапуру і Малайзії. В операції задіяні два корабля з гідролокатором бічного огляду, використовуваним для картографування морського дна, а також військовий корабель зі складним гідролокатором, який може точно визначити місцезнаходження судна. Прибуття останнього апарату очікується з Джакарти.

В цей же день, 23 квітня, стало відомо про намір глави Пентагону Ллойд Остіна обговорити з міністром оборони Індонезії Прабово Субіанто можливу допомогу з боку Сполучених Штатів в операції з пошуку зниклої субмарини.

21 квітня стало відомо про те, що індонезійська підводний човен KRI Nanggala 402 в ході навчань поблизу від острова Балі перестала виходити на зв’язок.

На борту зниклого апарату знаходилися 53 людини, а зник він приблизно в 60 милях на північ від Балі. Влада Індонезії також звернулися за допомогою в пошуках до Сінгапуру і Австралії.

Поділитись