Індія вже друга у світі за кількістю хворих на коронавірус

Індія вже друга у світі за кількістю хворих на коронавірус

Індія вийшла на друге місце в світі по числу тих, що заразилися коронавірусом COVID-19. Захворювання виявлено у понад 4,2 млн чоловік.

Про це свідчать дані міністерства охорони здоров’я і сімейного благополуччя Індії та американського інституту Джонса Хопкінса.

Згідно з даними міністерства охорони здоров’я, в країні виявлено 4 204 613 випадків захворювання, в той час як в Бразилії, яка раніше перебувала на другому місці за кількістю хворих – більше 4,13 млн хворих. Лідером залишається США, де за даними інституту Джонса Хопкінса, виявлено понад 6,2 млн хворих.

За даними міністерства охорони здоров’я Індії, медики виявили за минулу добу рекордну кількість хворих – більше 90,8 тис. осіб. Другу добу поспіль в Індії число хворих перевищує 90 тисяч, напередодні мінохоронздоров’я повідомляло про 90,6 тис. хворих за добу.

Число видужавших досягло 77,31% від загального числа хворих в країні і перевищило 3,25 млн чоловік. Лікування проходять більш 882 тис. чоловік, або 20,99% від числа захворілих. За добу це число зросло більш ніж на 20 тисяч.

Число загиблих від коронавіруса, за останніми даними, перевищило 71,6 тисячі і становить 1,70% від загального числа виявлених випадків коронавіруса в країні.

Як зазначає мінохорони здоров’я, показник летальності в Індії нижче, ніж в середньому в світі, і постійно знижується. Лише 0,5% пацієнтів з COVID-19 знаходяться на штучній вентиляції легенів, 2% пацієнтів знаходяться у відділеннях інтенсивної терапії та менше 3,5% отримують кисневу підтримку.

Поділитись