Євросоюз обурило рішення Росії по Криму

Євросоюз обурило рішення Росії по Криму

Євросоюз назвав заборону іноземним громадянам і компаніям володіти земельними ділянками в Криму порушенням міжнародного гуманітарного права.

Про це йдеться в заяві прес-секретаря у закордонних справах і політиці безпеки в Європейській службі зовнішніх зв’язків Петера Стано. Зовнішньополітична служба Євросоюзу заявила, що не визнає указ президента РФ про включення Криму і Севастополя до переліку прикордонних територій, на яких іноземні громадяни, особи без громадянства та іноземні юридичні особи не можуть володіти землею на правах власності. Указ названий однією зі спроб примусової інтеграції півострова до складу Росії.

«Указ також є порушенням міжнародного гуманітарного права, оскільки є ще одним кроком нав’язування російського громадянства на півострові. Це може привести до безпідставного позбавлення власності», – йдеться в заяві.

Раніше президент Росії Володимир Путін підписав указ про розширення списку територій, де іноземці, особи без громадянства та іноземні юридичні особи не можуть володіти землею.

Поділитись