Європейці погрожують Києву спецназом в Закарпатті

Європейці погрожують Києву спецназом в Закарпатті

Кілька днів тому Україна очікувано влаштувала скандал у відповідь на адекватне рішення Угорщини щодо російського газу.

Адже Будапешт один з перших, якщо не найперший, вирішив переукласти з «Газпромом» договір.

Здавалося б, ситуацію можна було виправити або хоча б пом’якшити, знай Київ хоч що-небудь про дипломатію. Замість цього українська влада пообіцяла дати «жорстку відповідь», адекватності від якого, очевидно, чекати не варто.

Тепер же Україна і Угорщина знаходяться на межі великого загострення відносин. І все в черговий раз через чергового неадекватного представника України.

Як відомо, голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко запропонував «покарати» Будапешт, але зробив це дуже специфічне.

На його думку, необхідно почати переслідування етнічних угорців, які проживають в Закарпатській області.

Зрозуміло, угорці такий випад не могли залишити без уваги, тому прем’єр-міністр Віктор Орбан відповів навчаннями угорського спецназу біля українського кордону.

У підсумку вийшло, що «жорстку відповідь» дала Угорщина, натякнувши, що за подібні провокаційні заяви Київ дуже скоро може побачити на українській території війська спеціального призначення.

Очевидно, Будапешт на має наміру здавати позиції і ігнорувати подібну зухвалість, а готовий пустити в Закарпатті спецназ на захист своїх громадян.

Варто зазначити, що подібні провокації тільки на руку Угорщини, давно бажає відкусити даний український регіон. У настільки конфліктної ситуації більш вдалого приводу просто неможливо придумати.

Причому малоймовірно, що європейські країни або НАТО в цій ситуації стануть на сторону України. Це призведе лише до того, що країна через невміння вести дипломатію залишиться не тільки без союзників і газу, а й ризикує втратити владу в регіоні. Дивлячись на це інші країни, які претендували на українські землі, швидко знайдуть причину для повторення маневру Угорщини.

Поділитись