Європа зараз перебуває в середині другої хвилі коронавірусу

Європа зараз перебуває в середині другої хвилі коронавірусу

Після успішного подолання першого сплеску інфекції та смерті, Європа зараз перебуває в середині другої хвилі коронавірусу , яка рухається до зими, і виникає питання про те, що пішло не так.

Про це 19 вересня повідомляє CNN.

За даними Європейського центру з профілактики та контролю захворювань (ECDC), цього тижня щоденний показник захворюваності в Європейському Союзі та Великобританії досяг рекордних позначок понад 45 000. Лідери висловили побоювання з приводу напливом хворих, з якими можуть зіткнутися лікарні в найближчі місяці, та насувається перспектива нових національних обмежень.
За даними ECDC, рівень смертності в Європі стабільний протягом 72 днів, хоча в Болгарії, Хорватії, Мальті, Румунії та Іспанії спостерігається зростання смертності.
Є тенденції, які можуть пояснити погіршення. Сплеск спостерігається відразу після сезону літніх канікул, коли працівники повертаються до міських центрів, а діти повертаються до школи. Всесвітня організація охорони здоров’я припускає, що збільшення може частково звестись до пом’якшення заходів та відмови людей від захисних засобів, і факти свідчать, що молоді люди сприяють другому сплеску в Європі.
Незважаючи на зростання кількості випадків та недавні смертності в Європі, континент все ще у кращому стані у порівнянні зі США. Європа повідомила про 4,4 мільйона випадків та 217 278 смертей серед 750 мільйонів населення, тоді як США повідомили про 6,7 мільйона випадків та 198 000 смертей серед 330 мільйонів населення.
Поділитись