Європа «закрила» незаконний маршрут для нелегальних мігрантів

Європа «закрила» незаконний маршрут для нелегальних мігрантів

Британія і Франція підписали угоду, яка зробить перетин протоки для нелегальних мігрантів “нежиттєздатним”.

Даний незаконний маршрут в цьому році вже використали понад вісім тисяч осіб у порівнянні з 1 835 в 2019 році.
Британський міністр внутрішніх справ Пріті Патель і її французький колега Жеральд Дарманен погодили розширений пакет технологій спостереження з дрона, радарних обладнанням, камерами і оптико-електронними біноклями. Це обладнання допоможе французам направити офіцерів в потрібні місця, щоб виявляти мігрантів і зупиняти їх до того, як вони відправляться в Альбіон.

Міністри погодилися подвоїти кількість французьких поліцейських, які патрулюють 150-кілометрову ділянку берегової лінії, який є об’єктом мереж контрабанди людей, повідомляє Guardian. Угода також включає заходи з підтримки мігрантів в розміщенні у Франції і заходи щодо підвищення безпеки кордонів в портах на півночі і заході П’ятої республіки.
Документ заснований на раніше узгоджених заходи, згідно з якими, за заявою Міністерства внутрішніх справ Британії, частка перехоплених і зупинених мігрантів з їх загального передбачуваного потоку зросла з 41 відсотка в минулому році до 60 відсотків в останні тижні. За словами Патель, що нова угода з Францією “збільшить ці цифри”.

Французька влада в 2020 році зупинила в’їзд до Сполученого Королівства більше п’яти тисяч мігрантів і справили сотні арештів, багато в чому це сталося через посилення координації зусиль між правоохоронними органами сусідніх держав. У МВС Британії відзначили, що кількість мігрантів, які перетинають кордон, в 2020 році зросло в геометричній прогресії, почасти через сприятливу погоду, і звинуватили банди торговців людьми в “сприянні небезпечним поїздкам”. “Ми не повинні залишати поза увагою той факт, що нелегальна міграція існує по одній фундаментальної причини, тому що існують злочинні угруповання – торговці людьми, – сприяють цій торгівлі”, – сказала Патель.

Поділитись