Європа переймається тим, що Україна може не пережити зиму

Європа переймається тим, що Україна може не пережити зиму

В Європі попередили про загрозу краху «Укртрансгазу» через борги.

«Укртрансгаз» втрачає довіру з боку Європи. У газового оператора накопичився борг на $ 160 млн, і це може обернутися крахом для компанії. Європейські трейдери вимагають негайних виплат, інакше Україна не зможе підготуватися до зимового опалювального сезону.

Енерготрейдери з понад 100 компаній в 27 європейських країнах вказали українському оператору газотранспортної системи на борги в кілька мільярдів гривень і зажадали негайних виплат. Європейська федерація енерготрейдерів направила лист від імені генерального секретаря Ян Ван Акена на адресу керівництва в особі глави НАК «Нафтогаз України» Андрія Коболєва. Його наводить видання «Українські новини». У тексті висловлюється занепокоєння через накопичених боргів. Європейці попередили про згубні наслідки для компанії.

З листа до керівництва «Нафтогазу» слідує, що європейські трейдери втратили довіру до «Укртрансгазу» як до партнера і заявили про його ненадійність. Така ситуація може вдарити по бажанню західних інвесторів вкладати гроші в енергетичний сектор України.

Поділитись