ЄС продовжив санкції проти росіян за кібератаки

ЄС продовжив санкції проти росіян за кібератаки

Євросоюз продовжив на один рік санкцій механізм, в рамках якого співтовариство ввело обмежувальні заходи відносно осіб, в тому числі громадян Росії, які несуть, на думку Брюсселя, відповідальність за кібератаки.

Про це йдеться в заяві Ради ЄС, поширеному в понеділок у бельгійській столиці.

“Рада сьогодні ухвалила рішення продовжити режим обмежувальних заходів по кібератак, загрозливим ЄС або входять до нього державам, ще на один рік, до 18 травня 2022 року”, – наголошується в документі.

Рада нагадує, що “в даний час санкції застосовуються до восьми фізичним і чотирьом юридичним особам і включають заморожування активів і заборону на поїздки”.

“Крім того, фізичним і юридичним особам ЄС заборонено надавати кошти тим, хто включений в список”, – вказується в заяві.

Євросоюз вперше застосував режим санкцій, пов’язаний з кібератаками 30 червня 2020 року, коли ввів обмежувальні заходи відносно структур і громадян Росії, Китаю і КНДР, причетних до подібних злочинів. У листопаді 2020 року ЄС і Великобританія додали в чорний список двох громадян Росії, включаючи начальника Головного управління Генштабу ЗС РФ Ігоря Костюкова, а також керівника “85-го Головного центру спеціальних служб Головного управління Генерального штабу Збройних сил Російської Федерації”, які нібито несуть відповідальність за кібератаку на Бундестаг в 2015 році.

Поділитись