Хомчак розповів про кількість російських військових біля кордонів України

Хомчак розповів про кількість російських військових біля кордонів України

Головнокомандувач ЗСУ генерал-полковник Руслан Хомчак під час засідання Військового комітету НАТО у форматі з Україною повідомив, що Росія продовжує утримувати великий контингент військових біля кордонів України.

За його словами, незважаючи на свої обіцянки відвести війська, Росія досі тримає понад 80 тис. військових біля кордонів України.

«Не дивлячись на заяву міністра оборони РФ про повернення військ до місць постійної дислокації, Росія продовжує утримувати близько 80 000 особового складу і значна кількість озброєння і військової техніки у різних ділянок кордону з Україною. Також продовжують перебувати в Азово-Чорноморському регіоні кораблі і катери, перекинуті на посилення російського угруповання з Північного флоту і Каспійської флотилії.

За нашими оцінками, згадане дозволяє Росії швидко наростити наступальні можливості угруповань своїх збройних сил для здійснення наступальних дій вглиб України.

Українське військове керівництво не виключає можливості того, що для посилення політичного і військового тиску на Україну, РФ також може використовувати територію та інфраструктуру інших держав», – розповів Хомчак.

Мабуть, під «іншими державами» воєначальник має на увазі Білорусь. За словами українського головнокомандувача, потенційну загрозу представляє проведення запланованих на вересень спільних стратегічних навчань збройних сил Росії і Білорусії «Захід – 2021».

У свою чергу, голова Військового комітету НАТО, головний маршал авіації Стюарт Піч додав, що Росія продовжує свою «модель агресивних дій по дестабілізації». Він також заявив, що у українського кордону залишаються десятки тисяч військових зі зброєю і технікою.

Поділитись