Харріс стала першою темношкірою американкою, яка претендує на посаду віце-президента США

Харріс стала першою темношкірою американкою, яка претендує на посаду віце-президента США

Джозеф Байден, єдиний претендент на висунення кандидатом на пост президента США від Демократичної партії, обрав собі напарницю в передвиборній гонці – сенатора від штату Каліфорнія Камалу Харріс.


“Маю честь оголосити, що я вибрав напарницею в гонці Камалу Харріс – безстрашного захисника простих людей і одного з найвидатніших державних службовців в країні”, – написав він на своїй сторінці в Twitter.

У свою чергу Харріс відразу після цього заявила: “Джо Байден в змозі об’єднати народ Америки, тому що він присвятив своє життя боротьбі за нас”. “Ставши президентом, він побудує Америку, яка буде шанувати свої ідеали, – додала вона. – Для мене честь приєднатися до нього в якості кандидата на пост віце-президента від нашої партії і зробити все від мене залежне, щоб він став головнокомандувачем”.

55-річна Харріс, що була в 2010-2017 роках генеральним прокурором Каліфорнії, стала першою темношкірою громадянкою США, висунуто. кандидатом на посаду віце-президента. Раніше лише дві білі американки – член Палати представників Конгресу від штату Нью-Йорк Джеральдін Ферраро в 1984 році і губернатор Аляски Сара Пейлін в 2008 році – висувалися в якості кандидатів у віце-президенти, причому обидві зазнали фіаско.

Поділитись