Хакери з Росії зламали українську компанію Burisma Holdings

Хакери з Росії зламали українську компанію Burisma Holdings

Українська газова компанія Burisma Holdings піддалася кібератаці російських хакерів.

Про це повідомляє Associated Press з посиланням на дані американської компанії Area 1 Security, що спеціалізується на кібербезпеці. Спроби злому почалися на початку листопада, з’ясувала Area 1 Security. Американська компанія стверджує, що кібератака увінчалася успіхом, але невідомо, що саме шукали хакери і які дані вони, в результаті, отримали.

Associated Press припускає, ґрунтуючись на часі проведення кібератаки, що російські хакери шукали компромат на колишнього віце-президента США Джо Байдена і його сина Хантера. Байден-молодший з 2014 року входив до керівництва Burisma Holdings.

Area 1 Security вважає, що за зломом Burisma Holding стоять ті ж пов’язані з російською військовою розвідкою хакери, які, за версією американської компанії, були причетні до злому виборчого штабу Хілларі Клінтон під час президентської кампанії 2016 року.

Джо Байден планує стати кандидатом від Демократичної партії на наступних виборах президента США. Чинний президент США республіканець Дональд Трамп згадував Burisma Holding в телефонній розмові з президентом України Володимиром Зеленським. Трамп просив Зеленського почати розслідування діяльності сина Джо Байдена в Burisma Holdings, пов’язуючи проведення цього розслідування з виділенням фінансової допомоги Україні. Ця телефонна розмова стала причиною для початку процедури імпічменту Трампа.

Поділитись