Парнас розповість про зустрічі конгресмена Нуньєса з колишнім генпрокурором Шокіним

Парнас розповість про зустрічі конгресмена Нуньєса з колишнім генпрокурором Шокіним

Адвокат підприємця Льва Парнаса заявив про те, що його клієнт має намір розповісти в Конгресі США про зустрічі конгресмена Девіна Нуньєса (республіканець від штату Каліфорнія) з колишнім генпрокурором України Віктором Шокіним.

Як повідомляє телекомпанія CNN, Нуньєс і Шокін обговорювали можливість знайти компрометуючу інформацію на колишнього віце-президента США Джозейфа Байдена. За словами юриста, Парнас, який, імовірно, є партнером Рудольфа Джуліані – адвоката президента США Дональда Трампа, дізнався від колишнього українського генпрокурора про те, що в грудні 2018 року він зустрічався з Нуньєсом у Відні.

“Нуньєс говорив з Шокіним про термінову необхідність розслідування щодо [української газової компанії] Burisma, Джо Байдена і [його сина] Хантера, а також про українське втручання в вибори [президента США] 2016 року”, – вказав адвокат Парнаса Джозеф Бонді. За його словами, Парнас працював над тим, щоб налагодити контакти між Нуньєсом і українськими чиновниками, які могли б допомогти з пошуком компромату на Байдена і інших демократів.

CNN підкреслює, що під час зустрічі Нуньєс займав посаду голови спецкомітету з розвідки Палати представників Конгресу США. У січні його змінив демократ Адам Шифф, який є одним з ініціаторів розслідування в рамках процедури імпічменту Трампа.

Поділитись