Губернатор Тульської області Дюмін може стати наступником Путіна

Губернатор Тульської області Дюмін може стати наступником Путіна

Російська влада поводиться так передбачувано, що навіть стає нецікаво. Нещодавно багато говорили, що якщо президент Росії Путін робить ставку на Олексія Дюміна (як наступника), то пора починати його піарити.

Дюмін є «Героєм Росії», хоча це навряд чи стане йому в нагоді під час виборів президента і швидше зіграє негативну роль, оскільки це горде звання дискредитоване роздачею його наближеним чиновникам-олігархам: Чемезову, Кирієнко і навіть ходять наполегливі чутки, що Сердюкова.

Втім, і перших двох цілком достатньо, щоб перестати сприймати її як найвищу державну нагороду, видатну за геройський вчинок.

Але повернемося до губернатора Тульської області Дюміна, який вирішив справити враження і запропонував внести до кінця 2019 року в Держдуму законопроект щодо введення диференційованих ставок повернення ПДВ при експорті сировинних і несировинних товарів:

“Вважаю актуальним і своєчасним пропозицію ввести диференційовані ставки повернення ПДВ при експорті сировинних товарів і несировинних товарів нижнього, середнього і верхнього переділів. За цим напрямком пропоную, не чекаючи Державної ради, підготувати проект нормативного акту і забезпечити його узгодження і внесення в Думу до кінця року”.

При цьому складається враження, що він відчуває себе в кріслі президента, як ніби трансферт вже стався. Хоча і цей варіант не можна виключити до кінця. Путін цілком може призначити його прем’єром, а потім повторити шлях свого духовного наставника і вчителя Єльцина і піти у відставку за станом здоров’я.

Але якщо період правління нинішнього президента можна частково назвати авторитаризмом, то при Дюмін він буде вкрай жорстким.

Фото apral.ru

Поділитись