Путін заявив, що російська армія отримає гіперзвукову і лазерну зброю

Путін заявив, що російська армія отримає гіперзвукову і лазерну зброю

Російська армія отримає гіперзвукову і лазерну зброю, розповів Володимир Путін.

Він зазначив, що такого у інших країн поки немає. За його словами, Росія збирається нарощувати потенціал в оборонній сфері, але готова і до роззброєння.

Глава Росії пояснив, що новітнє озброєння необхідно для гарантії безпеки. У той же час він додав, що Москва не збирається нікому загрожувати.

У жовтні Путін заявив, що в Росії створять ударні комплекси, які зможуть подолати будь-яку систему протиракетної оборони. Крім того, він говорив про розробку ракет середньої і меншої дальності у відповідь на дії США.

Навесні повідомлялося про початок дослідно-конструкторських робіт зі створення багатоцільового атомного підводного човна п’ятого покоління. Технічні характеристики підводного човна не розкривалися, але джерела стверджували, що одним з видів її ударного зброї стануть гіперзвукові ракети “Циркон”.

Нагадаємо, при стрільбі балістична ракета підводного човна Р-30 «Булава-30» не передбачає можливість проходу через лід, пише в LiveJournal військовий експерт Максим Климов. За його словами, пуск Р-30 «Булава-30» з атомного підводного човна проекту 955  «Борей» вимагає «чистих і великих ополонок». «Пошук таких вимагає досить тривалого часу, що є несумісним із забезпеченням високої ракетної готовності морських стратегічних ядерних сил», — упевнений експерт.

Климов зазначає, що в разі, якщо Верховний Головнокомандувач накаже запустити «Булаву» з-під льоду, виконати його буде можливим лише через один-два дні — після того, як знайдеться «ополонка». Дану ситуацію експерт називає «нонсенсом».

Клімов нагадує, що «можливість проходу при стрільбі ракети через лід є «критично необхідним» для субмарин четвертого покоління. Експерт звертає увагу на ряд розбіжностей в заявах офіційних осіб. Наприклад, т.в.о. начальника Головного управління міжнародної військової співпраці Міноборони генерал-майор Євген Ільїн, в жовтні анонсуючи навчаннях «Грім-2019», говорив, що в даному заході буде задіяна Р-30 «Булава-30», чого в дійсності не відбулося.

Поділитись