Громадянина Молдови не пустили в Україну через георгіївську стрічку

Громадянина Молдови не пустили в Україну через георгіївську стрічку

Українські прикордонники заборонили в’їзд в країну громадянину Молдови через георгіївські стрічки в його машині.

Про це повідомила прес-служба державної прикордонної служби України. “Водій вантажівки прикрасив кабіну забороненою символікою. На сонцезахисній шторці під лобовим склом він розмістив георгіївську стрічку, виготовлення і пропаганда якої в Україні є адміністративним правопорушенням”, – йдеться в повідомленні.

Як зазначається, прикордонники заборонили громадянину Молдови в’їзд до країни терміном на три роки.
Крім того, прикордонники під час перевірки в пункті пропуску мікроавтобуса Volkswagen у одного з пасажирів – громадянина Росії – виявили дві радіостанції Kenwood, чотири антени, 13 флеш-носіїв і дев’ять сім-карт різних мобільних операторів, десять USB-шнурів, радіоприймач, друк “зенітний полк” і жетон з написом “ДМБ РФ”. “Іноземець повідомив, що служив в групі російських військ у Придністров’ї. Для чого їде в Україну, ще й з таким багажем,”дембель” не зміг відповісти. Після взяття пояснень правоохоронці повернули росіянина назад на територію Молдавії”, – повідомили в прикордонній службі.

В Україні 15 червня 2017 року набув чинності закон “Про заборону виготовлення та пропаганди” георгіївської стрічки. Відповідно до закону, публічне використання, демонстрація або носіння георгіївської стрічки або її зображення тягне за собою накладення штрафу від 50 до 150 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 850 до 2,55 тисячі гривень – від 35 до 105 доларів) з конфіскацією стрічки або предметів, що містять її зображення. Повторне порушення збільшує розміри штрафів і загрожує адміністративним арештом на строк до 15 діб.

Поділитись