Греція побудувала загородження, побоюючись біженців з Афганістану

Греція побудувала загородження, побоюючись біженців з Афганістану

Греція в екстреному порядку побудувала кілька десятків кілометрів загородження на кордоні з Туреччиною.

Так офіційні Афіни збираються протистояти можливому потоку біженців з Афганістану, який очікується після зміни в країні влади.

Про завершення будівництва 40 кілометрів загороджень повідомила з посиланням на грецьку владу газета The Guardian. Греція побудувала таке загородження превентивно, на тлі останніх подій з Афганістану, де влада перейшла до талібів. Так Афіни збираються протистояти потенційному потоку біженців з Афганістану до Євросоюзу через територію Греції.

Міністр у справах цивільного захисту Греції Міхаліс Хрісохідіс вже заявив, що країна не буде очікувати можливого удару з боку біженців. У свою чергу, міністр у справах міграції Нотіс Мітаракіс вже попередив, що Греція не стане для біженців з Афганістану новими воротами в Європу.

“Ми не можемо пасивно чекати можливого удару. Наші кордони залишаться надійними і недоторканними”, – прокоментував ситуацію міністр у справах цивільного захисту Греції Міхаліс Хрісохідіс. При цьому він додав, що все залежить від ставлення до цього питання в самій Туреччині. А офіційна Анкара якраз дуже налаштована ускладнити життя Греції.

У Анкари дуже натягнуті відносини з Афінами. І ситуація при якій Туреччина почне експорт біженців в Євросоюз чи в Грецію не виглядає такою вже фантастичною. Тим більше, що такий досвід у Туреччині є. Туреччина заохочує переміщення через свою територію сирійських біженців в Євросоюз, що вже викликало міграційний криза в Європі.

Поділитись