Головного борця з корупцією оштрафували за корупцію

Головного борця з корупцією оштрафували за корупцію

Директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник був оштрафований за відпочинок в Рівненській області.

Про це пише видання «Українські новини» з посиланням на заяву адвоката Владислава Кічу. За словами юриста, рішення було прийнято Сарненським судом Рівненської області. Ситника визнали винним в порушенні частини 1 статті 172-5 адміністративного кодексу України «Порушення встановлених законом обмежень щодо одержання подарунків». Відзначається, що він був засуджений до самої суворої міри покарання, передбаченої цією статтею – штрафу в розмірі 200 неоподатковуваних мінімумів, що становить 3,4 тисячі гривень (близько 135 доларів). Крім того, Ситник повинен буде виплатити судові збори в розмірі 385 гривень (близько 15 доларів).

Владислав Кіча заявив, що рішення суду «притягнуте за вуха і за формою, і по суті», і оголосив про намір його оскаржити.

Генпрокуратура почала розслідування відносно Ситника після того, як в ЗМІ з’явилася інформація про його сімейний відпочинок в мисливському угідді «Поліське-Сарни». Зазначалося, що відпочинок глави НАБУ оплачував не саме Ситник, а його знайомий Микола Найденко. Ситник це заперечує і каже, що витрати ділилися порівну між сім’ями, які там відпочивали.

Фото РИА Новости.

Поділитись