Глава Військово-повітряних сил США назвав головну зброю проти Москви

Глава Військово-повітряних сил США назвав головну зброю проти Москви

Глава Командування глобальних ударів Військово-повітряних сил (ВПС) США Тімоті Рей в листі виданню Air Force Times заявив, що війна майбутнього, яку країна, найімовірніше, буде вести з Китаєм або Росією, загрожує виживанню американської нації.

Військовий також назвав головна зброя майбутнього, яке Вашингтон може направити проти Москви. За словами генерала, що думають про удосконалення систем ядерної зброї, «ці потенційні противники модернізуються не так, як Сполучені Штати». Згідно Рея, США для того, щоб «йти в ногу з часом», «необхідно модернізувати свою мережу бомбардувальників, підводних човнів і міжконтинентальних балістичних ракет, почасти за рахунок розробки нових технологій».

Військовий зазначив, що до того, як Сполучені Штати обзаведуться достатньою кількістю нових важких стратегічних бомбардувальників B-21 Raider, країна буде підтримувати і модернізувати застарілі B-1 Lancer, B-2 Spirit і B-52 Stratofortress. Генерал також нагадав про роботи за новою МБР, створюваної в рамках проекту Ground-Based Strategic Deterrent на заміну півстолітнім LGM-30G Minuteman III.

Окремо Рей зазначив посилення взаємодії з партнерами, зокрема, місію Allied Sky, в ході якої за добу шість B-52 Stratofortress з бази ВПС Майнот в Північній Дакоті пролетіли над 30 країнами НАТО в Європі.

У серпні начальник штабу ВПС США Чарльз Браун-молодший заявив, що війна майбутнього, що проходить за участю США, не буде схожа на конфлікти останніх двох десятиліть. «Війна майбутнього не залишиться далеко від наших берегів», – припустив він.

У вересні журналістка американського видання Defence News Валері Лоренцо Інсіньє розповіла про відвідини Центру управління бойовими діями, створеного при Об’єднаної базі Ендрюс Морської авіації США, де спостерігала змодельовану роботу «революційної системи управління бойовими діями», в ході якої були показані відповідні дії Вашингтона на атаку потенційного противника, ймовірно, Москви.

Поділитись