Глава МЗС України схвалив зустріч Путіна і Байдена

Глава МЗС України схвалив зустріч Путіна і Байдена

Глава МЗС України Дмитро Кулеба «дозволив» президенту Росії Володимиру Путіну і американському лідерові Джо Байдену зустрітися.

За його словами, можливі переговори глав двох держав не йдуть врозріз з інтересами Києва. Про це він розповів в інтерв’ю CNN.

Кулеба заявив, що пропозиція про саміт між президентами Росії та США дозволило «виграти час», так як, на його думку, «Путін не буде порушувати правила, поки йде підготовка до зустрічі для їх обговорення цих самих правил».

При цьому глава відомства відзначив, що розуміє всіх тих, хто стурбований з приводу зустрічі через відсутність інформації, теорій змови або успадкованого страху зради. Він пояснив, що бачить цю ситуацію по-іншому з професійної, дипломатичної точки зору. За його словами, саміт між лідерами і Росії і США не шкодить інтересам України на даний момент.

У тому ж інтерв’ю Кулеба розповів про те, що підозрює Росію у бажанні зробити «повзучу анексію» Азовського моря. Даний регіон зараз є легкою мішенню для Москви, пояснив він.

«Після незаконної анексії Криму і встановлення контролю над Керченською протокою Росія може зробити повзучу анексію Азовського моря», – резюмував міністр.

Поділитись