Глава МЗС Білорусі заявив про підготовку провокацій російськими олігархами

Глава МЗС Білорусі заявив про підготовку провокацій російськими олігархами

Міністр закордонних справ Білорусі Володимир Макей в інтерв’ю газеті «Коммерсант» заявив про те, що російські спецслужби попереджали Мінськ про підготовку провокацій російськими олігархами після виборів президента республіки в 2020 році.

«Ситуація розвивалася так стрімко, що багато було незрозуміло. Зараз більш-менш все стає на свої місця. Можливо, тоді були припущення, що якісь дії робляться і з боку окремих російських олігархів або колишніх російських олігархів », – сказав Макей. За його словами, завдяки інформації російських спецслужб, в якій «вказувалися конкретні прізвища і імена олігархів», провокації вдалося запобігти.

При цьому Макей ствердно відповів на уточнююче запитання, чи йдеться про російських олігархів. «Колишніх російських олігархів в тому числі», – заявив глава МЗС Білорусії.

У Білорусі більше півроку тривали протести після президентських виборів 9 серпня 2020 року. Приводом для них стали передбачувані порушення при проведенні голосування. Акції жорстко придушувалися міліцією і ОМОН. Були затримані десятки тисяч людей, багато розповіли про тортури і побиття в ізоляторах. Чотири людини були вбиті в зіткненнях з силовиками, десятки – засуджені до тюремного ув’язнення.

Поділитись