Генсек Ліги арабських держав: Ердоган використовує сирійських найманців проти Вірменії

Генсек Ліги арабських держав: Ердоган використовує сирійських найманців проти Вірменії

Анкара використовує сирійських найманців для боротьби на стороні Азербайджану проти Вірменії.

Про це заявив генеральний секретар Ліги арабських держав Ахмед Абул Гейт, повідомляє Arab News. Раніше стало відомо, що Туреччина з півночі Сирії перекинула в Азербайджан найманців з метою їх використання проти Карабаху та Вірменії. Згідно з інформацією, їм заплатили 1,5-2 тисячі доларів за участь у військових діях. Ці відомості підтвердили не тільки вірменське і карабахське керівництво, міжнародні ЗМІ та зарубіжні правозахисні організації, а й представники влади Сирії, Франції, Росії та ін.

“Мене дратує, що сирійських найманців використовують в Азербайджані для боротьби проти Вірменії … Дуже сумно, що сирійські найманці використовуються Ердоганом в справах, не пов’язаних з Туреччиною”, – сказав Абул Гейт.

За його словами, дії Туреччини, спрямовані на посилення напруженості в регіонах Кавказу і східного Середземномор’я “погано закінчиться” для неї. Він зазначив, що Туреччина стикається з безліччю розбіжностей з регіональними країнами і наддержавами.

Абул Гейт засудив військове втручання Туреччини в справи Єгипту, Сирії, Іраку та Лівії.

Генсек ЛАД зазначив, що президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган також втрутився у відносини між Вірменією та Азербайджаном, зіткнувся з Грецією і Кіпром і атакував східне Середземномор’я в багатих газом морських зонах.

Поділитись